Boot winterklaar maken

Voordat de kou inzet is het belangrijk dat u uw boot winterklaar maakt. Uw boot winterklaar maken voorkomt schade aan uw boot wat veroorzaakt wordt door de koude weersinvloeden van het winterseizoen.

Wat houdt dat in?

Als het vaarseizoen voorbij is, wordt het tijd om uw boot voor te bereiden op de komst van de winter. Hier komt nogal wat bij kijken maar toch is het zeer belangrijk om hiertegen maatregelen te treffen. Een boot kan bij matig- of slecht onderhoud namelijk snel in verval raken. Zorg er dus voor dat uw boot goed wordt voorbereid op de wintermaanden, want bij goed en regelmatig onderhoud heeft u nog jarenlang zorgeloos vaarplezier van uw boot!

Checklist boot winterklaar maken

Poetsen Watertank aftappen Afsluiters, slangen en slangklemmen controleren Anodes schoonmaken of vervangen Onderwaterschip nalopen en onderhouden Beschermende verflagen controleren en bijwerken Beschadigingen aan de gelcoat repareren

 Informatie over uw boot winterklaar maken

Wilt u meer informatie over het winterklaar maken van uw boot? Neem contact met ons op of bel ons op 075-628 1565. Wij zijn u graag van dienst!

Boot Winterklaar MakenMotor Winterklaar Maken

Wat kunt u gemakkelijk zelf doen?

  • Zorg dat alle etenswaren van boord zijn!
  • Vlaggen en dekbeslag, waar mogelijk, losmaken en binnen bewaren
  • Kussens van boord halen

Uiteraard is naast het winterklaar maken van de boot, het ook heel belangrijk om de motor goed voor de winter te beschermen.

 

Bekijk alle onderhoudsproducten in de webshop >>

Voor de doe-het-zelver!

Bekijk tips en advies voor het poets- en schilderonderhoud aan uw boot.