Binnenboordmotor onderhoud en reparatie

Verleng de levensduur van uw binnenboordmotor door tijdig en regelmatig onderhoud en laat reparaties niet te lang wachten. Bijdam is als officieel Volvo Penta dealer gespecialiseerd in Volvo Penta binnenboordmotoren. Daarnaast zijn onze monteurs zeer ervaren met onderhoud en reparatie van andere merken inboard motoren, zoals Vetus, Yanmar, Nanni, Solé, Bukh en Mitsubishi.

De meeste onderdelen van uw binnenboordmotor behoeven eens per jaar afstelling, controle en zo nodig vervanging om goed te blijven functioneren. Hierbij kunt u denken aan het vervangen van de motorolie, staartolie, filters of de bougies. Voor een goed koelsysteem is het tevens van belang dat de waterpomp jaarlijks grondig wordt gecontroleerd op slijtage en defecten.

Binnenboordmotor onderhoud

Wij kunnen onder andere de volgende reparatie- en onderhoudswerkzaamheden voor u uitvoeren:

 Verversen motorolie
 Vervangen olie-, brandstof- en eventueel luchtfilter
 Vervangen bougies, verdelerkap en contactpunten
 Controle waterpomp/impeller, thermostaat, wierbakfilter/ringen
 Controle en eventuele vervanging V-snaren en distributiesnaren
 Controle keerkoppeling/schroefas/schroefaslager/vetpakking
 Kleppen stellen

Behoeft uw binnenboordmotor ander onderhoud- of reparatiewerk? Neemt u gerust contact met ons op. Onze monteurs kunnen u ongetwijfeld van dienst zijn.

Binnenboordmotor Reparatie OnderhoudOnderhoud Reparatie Motor

Winterklaar maken binnenboordmotoren

Het jaarlijks winterklaar maken van de motor is noodzakelijk en onontbeerlijk voor het  behoud van uw motor en garandeert vele jaren veilig vaarplezier. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het winterklaar maken van uw motor.

 Informatie over binnenboordmotoren

Heeft u een vraag over uw binnenboordmotor of wilt u uw motor aanmelden voor onderhoud of reparatie? Neem vrijblijvend contact met ons op via de contactpagina of telefonisch via 075-6281565.

Onderdelen in de webshop

Bekijk en bestel binnenboordmotor onderdelen van diverse merken snel en gemakkelijk via onze webshop.