Menu

Anodes

Alle metalen onderdelen aan de boot (romp, schroef, roer etc.) zijn gevoelig voor corrosie. Corrosie ontstaat als twee verschillende soorten metaal in een stroom geleidende vloeistof (in dit geval water) bij elkaar in de buurt komen. Simpel gezegd gaat er een elektrisch stroompje lopen tussen die twee metaalsoorten en het minst edele metaal zal daardoor invreten terwijl het meest edele metaal juist minder corrodeert. Een offerblok of anode op uw schip is gemaakt van het onedelere materiaal en zal dus als eerste aangetast worden door corrosie, waardoor het voorkomt dat de metalen onderdelen van de boot zelf worden aangetast. Wanneer u meer dan twee weken op zout water vaart kiest u voor zinken anodes. In alle andere gevallen raden wij aluminium anodes aan.

Voor meer informatie of een advies op maat kunt u telefonisch contact opnemen of mailen via de contactpagina.

 • Huidanodes

  Huid anodes (16)

  Huid anodes

  Huid anodes worden op de romp, kiel en op het roer gemonteerd. Wanneer u meer dan twee weken op zout water vaart kiest u voor zinken anodes. In alle andere gevallen raden wij aluminium anodes aan. Zorg bij het monteren dat de anodes goed contact maken met het metaal van uw schip. Voor meer informatie of een advies op maat kunt u telefonisch contact opnemen of mailen via de contactpagina.
 • Aluminium-roerblad-anode

  Roerbladanodes (2)

  Roerblad anodes

  Roerblad anodes hebben een zeer praktisch formaat en zijn uitermate geschikt om op kleinere metalen oppervlakten zoals het roer geplaats te worden. Ook zijn deze anodes geschikt voor op de romp en de kiel van uw boot. Wanneer u meer dan twee weken op zout water vaart kiest u voor zinken anodes. In alle andere gevallen raden wij aluminium anodes aan. Zorg bij het monteren dat de anodes goed contact maken met het metaal van uw schip. Voor meer informatie of een advies op maat kunt u telefonisch contact opnemen of mailen via de contactpagina.
 • Schroefasanodes

  Schroefas anodes (15)

  Schroefas anodes

  Schroefas anodes voorkomen aantasting van uw schroefas en schroef. Er zijn twee soorten schroefas anodes. De eerste soort worden om de as vastgezet en de tweede soort worden op het uiteinde van de as vastgezet. Omdat schroefassen en schroeven zijn gemaakt van hoogwaardigere materialen wordt er over het algemeen gebruik gemaakt van zinken anodes. Zorg bij het monteren dat de anodes goed contact maken met het metaal van de as. Voor meer informatie of een advies op maat kunt u telefonisch contact opnemen of mailen via de contactpagina.Voor meer informatie of een advies op maat kunt u telefonisch contact opnemen of mailen via de contactpagina.