Menu

Lagers en glands

Lagers, glands en seals zorgen voor een afdichting van de schroefas van een boot en voorkomen dat er water langs de schroefas de boot binnendringt.

Voor meer informatie of een advies op maat kunt u telefonisch contact opnemen of mailen via de contactpagina

 • Binnenlager 1

  Vetgesmeerd schroefassysteem (11)

  Vetgesmeerd schroefassysteem

  Bij een vetgesmeerd schroefassyseem zit er zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van de romp een gland. Tussen deze glands zit de schroefaskoker. Het gland aan de binnenkant bevat een opening waarop een leiding aangesloten wordt welke op zijn beurt weer wordt aangesloten op een vetpers of een smeerautomaat gevuld met schroefasvet. Wanneer het vet in het gland geperst wordt komt het in de schroefaskoker terecht. Om te voorkomen dat er water via het binnengland naar binnenkomt wordt deze afgedicht met vetkoord. Voor meer informatie of een advies op maat kunt u telefonisch contact opnemen of mailen via de contactpagina.
 • Bronzen Lagers

  Watergesmeerd schroefassysteem (13)

  Watergesmeerd schroefassysteem

  Bij een watergesmeerd schroefassysteem zit er een speciaal lager in de romp waar de schroefas doorheen loopt. Aan de binnenkant wordt de schroefaskoker afgedicht door een seal die het water uit uw boot houdt. Een watergesmeerd schroefassysteem heeft aanzienlijk minder aandacht nodig dan een vetgesmeerd systeem en is vriendelijker voor het milieu. Voor meer informatie of een advies op maat kunt u telefonisch contact opnemen of mailen via de contactpagina.