Menu

Schroefassysteem

Het schroefassysteem loopt vanaf de motor tot en met de schroef. In sommige gevallen is een schroefaskoppeling nodig tussen de motor en de schroefas. De afdichting van de schroefas naar het buitenwater kan zowel watergesmeerd als vetgesmeerd zijn.

Voor meer informatie of een advies op maat kunt u telefonisch contact opnemen of mailen via de contactpagina.

 • Placeholder Image

  Dopmoeren (12)

 • Lagers

  Lagers en glands (24)

  Lagers en glands

  Lagers, glands en seals zorgen voor een afdichting van de schroefas van een boot en voorkomen dat er water langs de schroefas de boot binnendringt. Voor meer informatie of een advies op maat kunt u telefonisch contact opnemen of mailen via de contactpagina
 • Schroefasanodes

  Schroefas anodes (22)

  Schroefas anodes

  Ook uw schroef en schroefas kunnen te maken krijgen met schadelijke corrosie door elektrolyse. Bescherm ze daarom altijd met een schroefas anode. Voor meer informatie of een advies op maat kunt u telefonisch contact opnemen of mailen via de contactpagina.
 • Flexibele-koppeling0000000001

  Schroefaskoppelingen (6)

  Schroefaskoppelingen

  Een flexibele schroefaskoppeling zorgt ervoor dat de trillingen van de motor worden gedempt en de lagers minder worden belast. Bij een hoog motorvermogen is een koppeling met stuwdruklager aan te raden om te voorkomen dat de stuwkracht die de schroef levert direct op de motor wordt uitgeoefend. Voor meer informatie of een advies op maat kunt u telefonisch contact opnemen of mailen via de contactpagina.
 • Placeholder Image

  Schroefasvet (3)

  Schoefasvet

  Bekijk en bestel schroefasvet voor uw boot gemakkelijk online via onze webshop. Voor meer informatie of een advies op maat kunt u telefonisch contact opnemen of mailen via de contactpagina
 • Spieen

  Spieën (12)

  Spieën

  De spie zorgt ervoor dat bij het draaien van de schroefas de schroef meegenomen wordt. Bekijk en bestel spieën voor uw boot gemakkelijk online via onze webshop. Voor meer informatie of een advies op maat kunt u telefonisch contact opnemen of mailen via de contactpagina
 • Touwsnijder

  Touwsnijders (2)

  Touwsnijders

  Een touwsnijder wordt op de schroefas gemonteerd en voorkomt dat lijnen, kabels of visnetten zich om de schroef nestelen. Voor meer informatie of een advies op maat kunt u telefonisch contact opnemen of mailen via de contactpagina.
 • Vetkoord En Vetpakking

  Vetkoord (4)

  Vetkoord

  Wanneer u het vetkoord gaat vervangen, zorg er dan voor dat al het oude verkoord verwijderd is. Voor meer informatie of een advies op maat kunt u telefonisch contact opnemen of mailen via de contactpagina.