Menu

Koelsysteem

Het koelsysteem van de motor begint bij de waterinlaat (of via koelpijpen/beunkoeler) en loopt via een koelwaterfilter en een impellerpomp of circulatiepomp de motor in. Om te voorkomen dat uw motor te warm loopt met alle gevolgen van dien, is geregeld onderhoud van het koelsysteem belangrijk. Controleer regelmatig het niveau van uw koelvloeistof, de staat van de impeller en de zeef van uw koelwaterfilter (indien aanwezig).

Voor meer informatie of een advies op maat kunt u telefonisch contact opnemen of mailen via de contactpagina.

 

 • Lombardini Impeller

  Impellers (38)

  Impellers

  Vind hier de juiste impeller voor bijna elk merk motor, zoals Volvo Penta, Vetus, Yanmar, Sole Diesel, Nanni en meer. Weet u niet precies welk impeller u nodig heeft, kijk dan in onze handige motorkaarten welke impeller er op uw motor zit. Voor meer informatie of een advies op maat kunt u telefonisch contact opnemen of mailen via de contactpagina.
 • Koelvloeistoffen En Antivriesmiddelen

  Koelvloeistof en antivries (12)

  Koelvloeistof en antivries

  Veruit de meeste motoren in boten zijn indirect gekoeld. Simpel gezegd is dit een systeem waarbij het buitenwater via een warmtewisselaar de koelvloeistof in de motor koelt. In het inwendige van de motor zit koelvloeistof. Omdat goede koelvloeistof van zichzelf niet kan bevriezen hoeft dit niet vaak vervangen te worden. Wel moet het koelvloeistof peil goed in de gaten worden gehouden. Omdat er in dit systeem ook buitenwater zit is het wel nodig om uw motor vorstvrij te maken met antivries. Dit is ook nodig bij direct gekoelde motoren. Let op, soms is het naast het spoelen met antivries ook nodig om de motor af te tappen. Vind hier meer informatie over het vorstvrij maken van uw motor. Voor meer informatie of een advies op maat kunt u telefonisch contact opnemen of mailen via de contactpagina.
 • Koelwaterfilters

  Koelwaterfilters (16)

  Koelwaterfilters

  Een koelwaterfilter (ook wel wierpot genoemd) wordt geplaatst tussen de waterinlaat en de motor om te voorkomen dat er vuil in het koelwatersysteem van de motor komt. Let bij het uitkiezen van een koelwaterfilter dat u de juiste slangmaat heeft. Ook voor transparante PVC slangen, fittingen en slangklemmen kunt u bij ons terecht. Voor meer informatie of een advies op maat kunt u telefonisch contact opnemen of mailen via de contactpagina.
 • 10-35098-2

  Koelwaterpompen (39)

  Koelwaterpompen

  De koelwaterpomp is een belangrijk onderdeel van veel motoren en gelukkig gaan ze vaak lang mee. Mocht uw koelwaterpomp onverhoopt toch kapot gaan dan vind u hier een vervangende pomp. Het nummer dat ingeslagen staat op uw pompdeksel van uw oude pomp kunt u gebruiken als referentie voor een vervangende pomp. Wanneer u er niet uitkomt neem dan contact met ons op, geef het type van uw motor op en omschrijf het onderdeel wat u nodig heeft, dan sturen wij u zo spoedig mogelijk een offerte.
 • Koelwaterslang

  Koelwaterslang (32)

  Koelwaterslang

  Let bij de aankoop van nieuwe koelwaterslang vooral op het temperatuurbereik en de buigzaamheid van de slang (knikkende slang sluit de watertoevoer af), dit voorkomt in de toekomst schade aan uw motor. Voor meer informatie of een advies op maat kunt u telefonisch contact opnemen of mailen via de contactpagina.