Polyester boot schilderen

Het schilderen van een polyester boot vereist een andere werkwijze en andere producten dan het schilderen van een houten of stalen boot. Voor de handige doe-het-zelver is het echter prima te doen om het polyester zelf van een nieuwe verflaag te voorzien.

Producten kiezen

Voordat we met het verven van polyester kunnen beginnen is het belangrijk dat je hiervoor de juiste producten kiest.

Er is keuze tussen een 1-component- of 2-componenten verfsysteem. Een 1-componentsysteem de goedkoopste oplossing en gemakkelijk aan te brengen. Een 2-componenten systeem is duurder en vereist goede omgevingsomstandigheden en is wat lastiger aan te brengen, maar is sterker en blijft langer mooi. Ook is deze beter bestand tegen chemicaliën. Je kunt een 1-componentsysteem niet overschilderen met een 2-componentensysteem, maar een 2-componentensysteem wel met een 1-componentsysteem.

De voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk en je zult de aandacht voor de voorbereiding zeker terug zien in het eindresultaat. Houdt de weersverwachtingen in de gaten indien je buiten aan het werk gaat, de meeste verven hebben een minimale temperatuur nodig van 10 graden Celsius maar het liefst verven we in een omgeving van 15 graden.

Luchtvochtigheid en temperatuurverschillen kunnen de hechting van de verf belemmeren. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid lager is dan 80% en verf de boot niet aan het einde van de middag om grote temperatuurverschillen te voorkomen. Controleer de huidige gelcoat goed op beschadigingen en pinholes. Breng als dat nodig is een primer aan om de huidige gelcoat af te sluiten.

Polyester boot zelf schilderen

Gereedschap huren

Heb je zelf niet het juiste gereedschap in huis? Wij verhuren gereedschap voor gunstige tarieven.
Lees meer >>

Poetsen

Een schone boot is het halve werk. Lees hier tips en adviezen voor het zelf schoonmaken van de boot.
Lees meer >>

Producten voor het schilderen van je boot

Zelf schilderen niets voor jou?

Laat de klus klaren door echte vaklui!

Laat je de boot liever schilderen door een professional? Neem dan gerust contact op voor een advies op maar of voor meer informatie over de prijzen.

Main Menu