Polyesterwerk

Heb je een beschadiging aan je polyesterboot? Dat is heel vervelend en wanneer dit te lang onbehandeld blijft kan dit grote gevolgen hebben voor je boot. Een snelle gelcoat of polyester reparatie is daarom van belang.

De buitenste laag van de boot, de schil van de boot noemen we de gelcoat. De gelcoat laag varieert in dikte maar is bijna altijd minder dan één millimeter dik. Deze gelcoat geeft gelijk de kleur aan de boot en z’n belangrijkste taak is de bescherming van de laag erachter. Achter deze schil zit namelijk het polyester laminaat. Dit zijn meerdere lagen glasvezel geïmpregneerd in hars. Bij beschadigingen van de gelcoat kan er vocht in het laminaat dringen waardoor de boot last kan krijgen van bijvoorbeeld osmose.

Polyester of gelcoat reparatie

Bijdam Watersport heeft veel ervaring met het repareren van polyester boten en wij kunnen deze op professionele wijze voor je uitvoeren. Eerst wordt de beschadiging uitgeslepen, uitgeschuurd of uitgefreesd. Bij diepe en/of grote beschadigingen zal deze worden dichtgemaakt en verstevigd met glasvezel en hars. Daarna zal er weer een afsluitende gelcoat aangebracht worden. Bij ondiepe beschadigingen volstaat een reparatie met plamuur en gelcoat. Tenslotte wordt de plek gepolijst en in beschermende wax gezet. We maken gebruik van de professionele producten van onder andere Poly-Service en 3M.

Doffe en verweerde gelcoat

In de loop van de jaren kan de gelcoat dof en verweerd raken. Vaak biedt poetsen of polijsten de uitkomst. Soms is de gelcoat simpelweg te dun geworden en werkt zelfs polijsten niet meer. De enige oplossing om je boot er dan weer als nieuw uit te laten zien is door deze te schilderen.

Kosten polyester reparatie

De kosten van de polyester reparatie zijn afhankelijk van de grootte van de beschadiging. Wil je graag weten wat het kost om je polyester boot te laten repareren? Stuur ons dan foto’s van de beschadigingen en vergeet niet te melden of de boot al eens geschilderd is. We kunnen je dan snel een gerichte offerte toesturen.

Polyester boot schilderen

Wil je zelf je polyester boot schilderen? Hier vind je handige stappenplannen en tips en adviezen om het werk zelf te kunnen doen. 
Lees meer >

Boot poetsen

Polyester boten zijn gebaat bij regelmatig schoonmaken en poetsen. Wij kunnen dit voor je doen, of je kunt dit zelf doen.
Lees meer >

polyester reparatie boot

Offerte

Voor polyesterwerk kun je een offerte op maat aanvragen. Onze ervaren professionals kunnen je adviseren en je kunt rekenen op onze duidelijke en eerlijke tarieven.

Projecten

Onze vakmensen hebben uitgebreide ervaring met het repareren van polyester beschadigingen. Bekijk hier diverse projecten waar we aan hebben gewerkt.

Eerlijke tarieven

Ervaren monteurs

Vakwerk garantie

Main Menu