Bootzeil laten reinigen

Bootkappen, bootzeilen, tenten en dergelijke hebben nogal wat te verduren van onder andere zand en zout, maar ook van spinnen, vogelpoep, vliegjes, schimmels en algen. Door te reinigen en vooral impregneren zal het vuil zich minder hechten aan de vezels van het doek. Dit verkleint de kans op scheuren, beschadigingen, schimmels en andere vervuiling. Bijdam Watersport is inzamelpunt voor MT Zeilwasserij

MT Zeilwasserij is gespecialiseerd in het grondig, veilig en milieuvriendelijk reinigen van alle soorten jachtzeilen, bootkappen, tenten, huiken, hoezen en dergelijke. Zelfs roest, schimmel en algvlekken zijn geen probleem. De reiniging gebeurt volgens het weekproces met speciaal ontwikkelde reinigingsmiddelen. Na het reinigen wordt je kap, tent of hoes weer geïmpregneerd en vuilafstotend gemaakt. Weer als nieuw dus.

Hoe werkt het?

Je kunt de te wassen spullen het hele jaar bij ons in de winkel afleveren. We zullen altijd eerst controleren of er eventueel reparaties nodig zijn. Vervolgens worden je spullen opgehaald en naar MT Zeilwasserij gebracht en daar begint het was- en impregneerproces. Wanneer het proces is afgerond wordt alles teruggestuurd naar onze winkel. Je ontvangt bericht van ons dat je spullen klaar zijn en dat je deze weer bij ons kunt ophalen.

Levertijd

De gemiddelde levertijd is 4 á 5 weken, maar in het hoogseizoen kan dit langer zijn. Het is eventueel mogelijk om je spullen met spoed te laten wassen, de toeslag voor spoedservice is 25%. Het wassen en impregneren van je spullen is een proces met meerdere stappen welke elk hun tijd kosten. Dus ook bij spoed moet je rekening houden met een paar weken levertijd.

Zelf reinigen en impregneren?

Via onze webshop kun je de professionele producten van Ultramar bestellen waarmee je ook gemakkelijk zelf je bootkap, zeil of tent kan reinigen en impregneren. Op onze doe-het-zelf pagina vind je handige stappenplannen om je hierbij te helpen en tips om je bootzeil zo lang mogelijk schoon en mooi te houden.

Tarieven

De tarieven voor het wassen en impregneren van je zeil of tent zijn afhankelijk van het gewicht of het aantal vierkante meters.
Lees meer >

Doe-het-zelf

Wil je zelf je bootzeil of tent reinigen? Hier vind je handige tips en adviezen om het werk zelf te kunnen doen. 
Lees meer >

Offerte

Vraag nu vrijblijvend een offerte op maat aan. Onze ervaren professionals kunnen je adviseren en je kunt rekenen op onze duidelijke en eerlijke tarieven.

Projecten

We hebben inmiddels al vele kappen en zeilen laten reinigen door Ultramar tot volle tevredenheid van onze klanten. Bekijk bij onze projecten een aantal gewassen kappen.

Eerlijke tarieven

Ervaren monteurs

Vakwerk garantie

Main Menu